Vinter vid Tännforsen

Tännforsen är Sveriges största vattenfall, men på vintern faller här inte särskilt mycket vatten. Det betyder dock inte att det inte finns något att se här vintertid – tvärtom! Vattnet fryser till vackra isformationer och bildar grottor i fallet.

Sagolik vinter

Varje vinter kommer kung Bore och omvandlar Tännforsen till ett majestätiskt isfall. Ja, redan på vägen ner till fallet är det lätt tycka sig skymta troll och andra väsen som tyst betraktar besökaren bakom åldriga granar och dramatiska klippor. Den skyddade naturen kring Tännforsen är vacker i vinterskrud och under vintermånaderna förändras själva isen av väder och vind, med den ena formen mer spektakulär än den andra.

Ta på varma kläder

Stora delar av fallet fryser till is om vintern, men det forsar ändå mycket vatten som bildar kylig forsdimma, så varma kläder rekommenderas, inklusive mössa och vantar.

Gå försiktigt

Västjämtland bjuder på varierande väder med frost, slask och halka. Därför finns det broddar att låna hos oss vid betald besöksavgift (30 kr per bil). Vi har också broddar till försäljning i butiken.

Promenadslinga runt vattenfallet är 1 km lång. Närmsta väg från parkeringen är 200 m.

Besöksavgift

Vid Tännforsen tar vi en besöksavgift på 50 kr per bil och 10 kr per MC/busspassagerare. Besöksavgiften går oavkortat till den service som finns på plats samt väg- och renhållning.

Du betalar kontant i automat, swish eller med kort vid öppet.

Car 50:- / annually
Caravan, WC/Shower/WiFi/Electricity/Garbage 175:-/ day
Shower 30:-/ pp
Bus/ MC 10:-/ pp